Thomas Cook schrapt 2.500 banen in Verenigd Koninkrijk

© belga

De Britse touroperator Thomas Cook gaat 2.500 banen schrappen en 195 kantoren sluiten in het Verenigd Koninkrijk. De maatregelen maken deel uit van een herstructureringsplan.

De Britse touroperator Thomas Cook gaat 2.500 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk en 195 kantoren sluiten. De maatregelen maken deel uit van een herstructureringsplan.
Via de ontslagronde knipt Thomas Cook 16 procent van het totale personeelsbestand (15.500) en 195 van de 1.069 winkels in het VK weg. De jobs die zullen sneuvelen zijn in de eerste plaats commerciële functies, maar ook de administratie zal het met minder personeel moeten stellen.

Thomas Cook kwam eerder al door de Arabische Lente en de crisis in het Verenigd Koninkrijk in de financiële problemen. Na een verlies van 616 miljoen euro besliste de touroperator eind 2011 200 kantoren te sluiten. De groep keek vorig jaar bovendien aan tegen een schuldenberg van ruim 1 miljard euro.

“We zijn ervan overtuigd dat Thomas Cook door deze maatregelen niet alleen beter en rendabeler wordt, maar ook een belangrijke werkgever in het Verenigd Koninkrijk blijft”, zei Peter Fankhauser, CEO van Thomas Cook UK in een toelichting.

De Britse touroperator besliste eerder deze week de ondermaats presterende Franse tak uiteindelijk niet te verkopen, en in de plaats daarvan een herstructureringsprogramma af te kondigen om het zinkende schip van de ondergang te redden. (Reuters/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content