Thomas Cook praat over verkoop luchtvaartmaatschappij

© belga

De Britse reisorganisatie Thomas Cook overweegt een belang in zijn luchtvaartmaatschappij te koop te zetten. Dat schrijft de krant Sunday Times op basis van ingewijden, waardoor meteen ook speculatie over een mogelijke opsplitsing van het 177 jaar oude bedrijf opspeelt.

Binnen Thomas Cook zouden al gesprekken hebben plaatsgevonden hoe de luchtvaartmaatschappij eventueel losgekoppeld kan worden van de touroperator.

In België bestond tot vorig jaar Thomas Cook Airlines Belgium, maar de activiteiten daarvan werden overgenomen door Brussels Airlines.

Dat zou veel geld moeten opleveren dat weer gebruikt kan worden voor het aflossen van schulden en het investeren in het uitbouwen van de overgebleven activiteiten. De bronnen stellen dat de hele discussie zich nog wel in een vroeg stadium bevindt.

De luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook levert voornamelijk Britse vakantiegangers af op hun bestemming. Het Duitse Condor hoort er ook bij. In België bestond tot vorig jaar Thomas Cook Airlines Belgium, maar de activiteiten daarvan werden overgenomen door Brussels Airlines. Thomas Cook Airlines kampt met stevige concurrentie van budgetvliegers als Ryanair en easyJet.

Partner Content