‘Staking bij Iberia heeft minieme impact op Belgische passagiers’

© reuters

De staking bij Iberia heeft een minieme impact op Belgen die met de Spaanse luchtvaartmaatschappij naar een bestemming in Spanje of in Latijns-Amerika vliegen. Dat melden de Belgische touroperators die met Iberia werken.

De staking bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij die in de nacht van zondag op maandag van start ging, heeft een minieme impact op Belgen die met Iberia naar een bestemming in Spanje of in Latijns-Amerika vliegen. Dat melden de Belgische touroperators die met Iberia werken.

Eind vorige week hebben de Belgische touroperators die een beroep doen op Iberia al alternatieven uitgewerkt voor de vluchten die afgelast worden.

“Voor elke klant die tijdens de stakingsdagen vertrekt of terugkeert met een Iberiavlucht is er een alternatief gevonden, en dat is tijdig aan de klanten gecommuniceerd”, verklaart Baptiste van Outryve van Thomas Cook.

Bij Jetair geldt dezelfde regeling. “De klanten zijn omgeboekt naar een vlucht vroeger of later, of ze zijn omgeboekt naar een andere maatschappij die op dezelfde bestemming vliegt”, aldus woordvoerder Hans Van Haelemeesch van Jetair.

Iberia meldt dat voor 60.000 van de 70.000 klanten in de eerste stakingsweek een alternatieve vlucht kon worden aangeboden. De resterende 10.000 klanten kregen hun ticket terugbetaald. De lijst van afgelaste vluchten kan geraadpleegd worden op www.iberia.com .

Het personeel van Iberia legt 15 dagen lang het werk neer, van 18 tot en met 22 februari, van 4 tot en met 8 maart en van 18 tot en met 22 maart.

De staking bij Iberia is een reactie op de plannen van de directie om 3.800 banen te schrappen en te snoeien in lonen. De staking zou de Spaanse economie – volgens berekeningen van de regering – ruim 10 miljoen euro per dag kosten. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content