Staking bij Belfius

© belga

De socialistische en liberale vakbond bij Belfius blokkeren de hoofdzetel van de staatsbank.

De socialistische en liberale vakbond bij Belfius blokkeren donderdagmorgen de hoofdzetel van de staatsbank.

BBTK en ACLVB verwerpen de plannen van de directie om tegen 2016 zowat 244 miljoen euro te besparen. Daarbij zou door het personeel 5 procent van het loon moeten worden ingeleverd. Enkel de christelijke bediendebond LBC keurde dat plan goed.

Eerder deze maand werd er al bij een – onaangekondigde – actie de toegang tot de hoofdzetel enkele uren geblokkeerd. Met de aangekondigde actie van donderdag houden de bonden twee Brusselse hoofdzetels, de Dexia-toren en het gebouw aan de Pachecolaan, gesloten.

Er is ook een ludieke actie, waarbij twee ‘levensgrote kakkerlakken Bel en Fius’ geld uit de zakken van het personeel halen. “De actie is een succes. Er heeft zich maximaal een 50-tal werkwilligen aangeboden. De rest wil staken of is thuisgebleven”, zegt BBTK-secretaris Miranda Ulens.

Volgens Belfius-woordvoerster Ulrike Pommee hebben ‘zeer veel mensen’ een vrije dag genomen. Anderen zouden aan telewerk doen. “De derde hoofdzetel, die van de verzekeringsactiviteiten aan de Galileelaan, blijft open”, aldus Pommée. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content