Schering-Plough Labo-Sentipharm schrapt 271 banen

© Belga

Bij de farmabedrijven Schering-Plough en Merck & co werden donderdag verschillende herstructureringen bekendgemaakt. Omdat het gaat om aparte juridische entiteiten, die ook aparte ondernemingsraden hebben, werden de cijfers los van elkaar gepubliceerd. Voor de verschillende vestigingen samen gaat het om 271 banen die men wil schrappen.

Concreet worden er bij de productiepoot Schering-Plough Labo in Heist-op-den-Berg en Sentipharm in Boortmeerbeek 89 vaste banen geschrapt. De tijdelijke contracten, zo’n 142, worden geleidelijk afgebouwd. De directie wil de herstructurering tegen midden 2011 gerealiseerd zien. In het bedrijf werken zo’n 1.092 mensen.

Schering-Plough Labo produceert en verpakt geneesmiddelen. Zusterbedrijf Sentipharm staat in voor de distributie. De herstructurering past volgens de directie in een algemeen plan om de concurrentiekracht te verbeteren. Dinsdag starten de gesprekken met de vakbonden.

Bij Schering-Plough nv in Brussel wil de directie 17 van de 206 werknemers laten afvloeien, voornamelijk personeel uit de sales- en marketingafdelingen. Deze herstructurering houdt volgens een woordvoerder verband met enerzijds een dalende omzet (door het verlies van octrooien en gewijzigde terugbetalingsmodaliteiten) en anderzijds met de fusie van het moederbedrijf met Merck & co. “Bij de rationalisering is er al rekening mee gehouden. De juridische integratie met Merck zal pas op langere termijn gebeuren”, luidde het.

Ook bij MSD in Ukkel en Sint-Lambrechts-Woluwe, een dochter van Merck, werd donderdag om dezelfde redenen een herstructurering aangekondigd. Hier gaat het om 23 ontslagen, voornamelijk in de sales- en marketingafdeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content