RwandAir komt concurreren met Brussels Airlines

Meer passagiers, maar relatief ook meer low-cost passagiers. © belgaimage

Brussels Airport mag binnenkort twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen verwelkomen. Zowel het Rwandese RwandAir als het Iraanse Qeshm Air plant de komende weken voor het eerst te landen op de luchthaven in Zaventem.

RwandAir gaf zelf meer details over de geplande verbinding Kigali-Brussel. Vanuit de Rwandese hoofdstad zal er drie keer per week rechtstreeks naar Brussels Airport worden gevlogen, maar de terugvlucht zal telkens gaan via Londen, blijkt uit een persbericht.

Een precieze startdatum is er nog niet, maar eerder gaf de maatschappij aan te mikken op midden juli. RwandAir zal een Airbus A330 inzetten op de verbinding die op dinsdag, donderdag en vrijdag zou worden uitgevoerd.

RwandAir treedt zo in concurrentie met Brussels Airlines, dat de route ook in zijn netwerk heeft. Tot nu toe werkten beide met een codesharing-overeenkomst voor de vluchten van Brussels Airlines van en naar Rwanda. Wat de plannen van RwandAir betekenen voor dat partnerschap, is nog niet duidelijk.

Ook het Iraanse Qeshm Air heeft concrete plannen op Brussels Airport. De maatschappij heeft slots gekregen voor een verbinding tussen Brussel en de Iraanse hoofdstad Teheran. Qeshm Air zou starten met een vlucht per week, maar zou daar al snel een tweede aan kunnen toevoegen. Volgens de gespecialiseerde site flightlevel.be zou de eerste vlucht al kunnen plaatsvinden op 27 juni.

Partner Content