Rechtstreeks van Brussels Airport naar Parijs met Thalys

© belga

Wie dat wil, kan vanaf 30 oktober rechtstreeks vanuit de luchthaven Brussels Airport naar Parijs sporen met de hogesnelheidstrein Thalys. De rit duurt 1u47min.

De Thalysverbinding werd woensdag voorgesteld op Brussels Airport. Vanaf eind oktober 2011 zal er elke dag een Thalys vertrekken in Parijs-Noord om 6.25 uur. De hst komt aan op Brussels Airport om 8.12 uur. De Thalys in omgekeerde richting vertrekt om 9.46 uur op de luchthaven en komt aan in Parijs om 11.35 uur.

Dankzij de nieuwe verbinding krijgen reizigers vanuit Parijs rechtstreekse toegang tot 25 internationale bestemmingen van Brussels Airlines (zoals het Afrikanetwerk) en Jet Airways (India en Noord-Amerika) via Brussels Airport.

Brussels Airlines en Jet Airways bieden de combitickets sinds woensdag aan. Reizigers kunnen ook tickets kopen die enkel bestemd zijn voor de treinrit tussen Brussels Airport en Parijs-Noord. Voor een ticket betaal je 59 euro in eerste klasse en 25 euro in tweede klasse.

Brussels Airport hoopt in de toekomst via de Thalys een verbinding te kunnen maken met andere steden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam. Andere luchtvaartmaatschappijen zouden dan kunnen aansluiten bij het project.

Op dit moment ligt Brussels Airport op 1.59 uur van Parijs-Noord, met een overstap in Brussel-Zuid. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content