PostNL boekt klein verlies

POSTNLEen overname of een fusie zou een thuismarkt van 28 miljoen consumenten creëren, en versterkt in beide landen de positie van de nieuwe speler in de pakjesmarkt. © .

PostNL heeft afgelopen kwartaal een nettoverlies van 9 miljoen euro geleden, onder meer door de inkoop van uitstaande obligaties.

Afgezien van eenmalige posten verbeterde de operationele winst wel ten opzichte van een jaar eerder, op een omzet die licht daalde, blijkt uit de kwartaalcijfers van het Nederlandse postbedrijf waar bpost 2,5 miljard euro voor veil heeft.

PostNL meldde maandag een omzet van 770 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 1 procent minder dan een jaar eerder. De operationele winst, gecorrigeerd voor pensioenverplichtingen en voorzieningen, steeg met bijna een vijfde naar 27 miljoen euro.

PostNL houdt vast aan het voornemen om vanaf volgend jaar weer dividend uit te keren aan aandeelhouders. Het bedrijf ging in de toelichting over de kwartaalcijfers niet in op de overnameplannen van bpost. Zondagavond maakte bpost bekend een ‘verbeterd en vriendelijk voorstel’ te hebben overgemaakt aan PostNL.

Partner Content