Picanol werft aan in Ieper

© belga

Weefmachineproducent Picanol gaat op zoek naar vijftig tijdelijke arbeiders voor zijn vestiging in Ieper. Dat meldt het in een persbericht.

Picanol zag de vraag in het tweede halfjaar van 2011 en begin dit jaar nog dalen, maar merkt nu herstel. “De verbetering van de vraag naar Picanolweefmachines wordt ondersteund door het succes van nieuwe weefmachines en de goedkope euro”, luidt het.

Door de volatiliteit van de wereldmarkt voor nieuwe weefmachines,
wil het bedrijf flexibel aanwerven, wat betekent dat er tijdelijke werkkrachten worden aangeworven om productiepieken op te vangen.

Om de huidige productiepiek te kunnen opvangen gaat Picanol Group op zoek naar vijftig tijdelijke arbeiders voor zijn vestiging in Ieper. Er wordt onder meer gezocht naar monteerders, productiearbeiders en ontbramer. Er staan ook nog een 25-tal vacatures open binnen de R&D- en IT-afdeling.

Picanol Group houdt er rekening mee dat de verbeterde vraag de volgende maanden doorzet. Voor de eerste helft van 2012 verwacht de groep wel nog ‘een omzetdaling in lijn met deze van het eerste kwartaal’, die 15 procent bedroeg.

Picanol slaagde er in 2010 opnieuw in winst te boeken, nadat het bedrijf in 2009 en 2008 met respectievelijk 23,5 miljoen en 15,5 miljoen euro in het rood was beland.

Op dit moment telt Picanol Group 1.230 werknemers in Ieper. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content