Picanol op zoek naar 100 nieuwe werkkrachten

© BELGA

Het Ieperse Picanol, producent van weefgetouwenmachines, gaat op zoek naar 100 nieuwe werkkrachten.

Picanol heeft de zoektocht naar nieuwe werkkrachten ingezet om een verwachte productiepiek in de tweede helft van 2015 op te vangen. Dat meldt het bedrijf.

Het orderboek bij de Picanol Group voor de tweede helft van dit jaar is nu al goed gevuld door de stijgende vraag naar Picanolweefmachines. Die trend wordt onder meer in de hand gewerkt door de gunstige koers van de euro. De weefgetouwenproducent verwacht dat de komende maanden de vraag naar machines verder zal toenemen.

Tijdelijke werkkrachten

“Om de huidige productiepiek op te vangen gaat de Picanol Group nu op zoek naar 75 tijdelijke medewerkers voor de productievestiging in Ieper. De profielen die de Picanol Group zoekt zijn onder meer monteurs, productie-arbeiders en CNC-bedieners”, meldt Picanol.

Picanol had reeds een 25-tal openstaande vacatures, vooral voor technisch geschoold personeel, een doelgroep die door de arbeidskrapte in de regio niet gemakkelijk te vinden is.

Om die medewerkers te vinden organiseert Picanol twee jobdagen, op woensdag 24 juni in de namiddag en op zaterdag 27 juni in de voormiddag. Die vinden plaats in de gebouwen van Picanol in Ieper. De vacatures staan op de website.

Op woensdag 26 augustus maakt het West-Vlaamse bedrijf zijn halfjaarcijfers bekend. De verwachting blijft dat er een omzetstijging zal gerealiseerd worden en dat de cijfers zullen uitkomen tussen die van de eerste jaarhelft van recordjaar 2013 en die van 2014. De tweede jaarhelft zou in lijn liggen met de laatste zes maanden van 2013. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content