Personeel Alken-Maes keurt ontwerpakkoord goed

© belga

Het personeel van bierbrouwerij Alken-Maes heeft dinsdag met grote meerderheid het ontwerpakkoord goedgekeurd dat de vakbonden maandagavond met de directie hadden afgesloten.

Door het goedgekeurde akkoord wordt de blokkade van het bier opgeheven, nu het duidelijk wordt dat gedwongen ontslagen zoveel mogelijk zullen worden vermeden.

De directie van Alken-Maes is verheugd over de onderhandelde oplossing voor het sociaal conflict dat eind januari ontstond naar aanleiding van een aangekondigde herstructurering.

De vakbonden blokkeerden de toegang tot het bedrijf, omdat ze het aantal gedwongen ontslagen wilden beperken. Met het ontwerpakkoord dat maandag na 12 uur onderhandelen werd bereikt, en dinsdagmorgen door de werknemers werd goedgekeurd, halen de vakbonden hun slag thuis.

De regeling voor het brugpensioen wordt uitgebreid. Op die manier krijgen ook de werknemers van de dienst Distributie de kans om eerder met pensioen te gaan, zodat er minder directe ontslagen nodig zullen zijn.

Het staat op dit moment niet vast wie van de nieuwe regeling wenst gebruik te maken om te weten of dat zal volstaan om niemand op korte termijn te ontslaan.

“We zijn blij dat we op een constructieve manier – zoals het altijd de traditie is geweest bij Alken-Maes – de sociale dialoog hebben kunnen hervatten en dat de klanten snel opnieuw bevoorraad zullen worden”, zegt Ruth Janssen, Corporate Communication Manager van Alken-Maes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content