Overheid niet van plan deel participatie De Post te verkopen bij beursgang (Vervotte)

© Belga

De Staat is niet van plan om enig deel van zijn eigen participatie van 50 procent en één aandeel in De Post mee aan te bieden in een eventuele beursgang of private plaatsing. Dat zegt de woordvoerder van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) in een reactie op berichten over een beursgang van De Post.

De Tijd schrijft dinsdag dat de De Post verschillende zakenbanken heeft gevraagd voorstellen op papier te zetten over een mogelijke beursgang. Het zou wel nog maar om een eerste, informele rondvraag gaan. Het zou nog niet de bedoeling zijn de banken te mandateren voor de transactie.

Op het kabinet-Vervotte wordt verduidelijkt dat een aandeelhoudersakkoord uit 2006 voor CVC – de private aandeelhouder van De Post – de mogelijkheid voorziet om vanaf dit jaar ongeveer de helft van zijn participatie op de markt te brengen. Het kan dan gaan om een beursgang of een private plaatsing (doorverkoop van de aandelen aan een derde partij).

Hoedanook heeft de regering zelf niet de intentie om een deel van haar participatie op de beurs te brengen of te verkopen, benadrukte de woordvoerder van Vervotte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content