Option haalt 12 miljoen euro op

© belga
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Cloudbedrijf Option ziet de zon weer schijnen. Via een converteerbare lening komt er 12 miljoen euro vers geld binnen. Grootste geldschieters zijn Quaeroq en Marc Coucke.

De nieuwe lening van 12 miljoen die Option krijgt, loopt 5 jaar. De rente is 9 procent op jaarbasis. Ze zal halfjaarlijks worden gekapitaliseerd. De lening zal in aandelen kunnen worden omgezet tegen 0,295 euro per aandeel. Dat is de gemiddelde koers van Option in de 30 dagen voor de uitgifte van de obligatielening.

Inschrijvers zijn Quaroq, een holding uit de Matexi-groep, voor 4 miljoen; de holding van Marc Coucke, Alychlo, voor 2,7 miljoen; Vermec van de Leuvense familie Verhaeren voor 1,5 miljoen; Option-voorzitter Jan Callewaert zelf voor 0,5 miljoen; Option-CEO Frank Deschuytere voor 0,2 miljoen en een aantal privé-investeerders en firm’s voor samen 3,1 miljoen.

De 12 miljoen die Option ophaalt liggen aan de hoge kant van de vork die het bedrijf voor ogen had, meldt Option. “We wilden een bedrag tussen 8 en 12 euro ophalen”.

Het geld wordt gebruikt voor de uitbouw van de verkoopkanalen en verkoopteams van Option, voor een verbreding van de productenportefeuille met toepassingen en technologie en voor de verdere ontwikkeling van de CloudGate – de machine-tot-machine communicatiegateway van Option.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content