“Ondernemingsraad Carrefour was maat voor niets”

De eerste ontmoeting tussen de vakbonden en de directie van warenhuisketen Carrefour in het kader van de collectieve ontslagprocedure was een maat voor niets. Zo luidt althans het oordeel van de vakbonden.

Donderdag beraden de werknemers zich over nieuwe stakingsacties. De vakbonden trokken woensdagochtend naar de ondernemingsraad met zeventig vragen, waarvan er in acht uur tijd slechts een vijftiental beantwoord werden.

Volgens Jan De Weghe van BBTK probeert de directie tijd te winnen met cijfers en tabellen. Topman Gérard Lavinay gaf in de loop van de ondernemingsraad nogmaals toe dat er de voorbije tien jaar veel fouten zijn gebeurd en dat die nu worden rechtgezet. “Daar hebben de ontslagen werknemers echter geen oren naar”, aldus de bonden.

Bovendien doet het hardnekkige gerucht de ronde dat de directeurs van de 21 winkels die worden gesloten, wél een overplaatsing krijgen. “Zij kunnen inderdaad blijven, terwijl de rest van het personeel aan de deur wordt gezet”, zegt Jan Suys van de liberale bond. Volgens de directie gaat het echter slechts om “een van de pistes”.

Donderdagvoormiddag gaan de drie vakbonden te rade bij hun achterban. In de namiddag beslissen ze in gemeenschappelijk front over eventuele nieuwe stakingsacties.

Volgende week maandag en woensdag volgen nieuwe ondernemingsraden. De directie belooft daar alles in het werk te zullen stellen om de alternatieven te onderzoeken die door de vakbonden naar voor worden geschoven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content