Nederlandse fietsenfabrikant VanMoof overgenomen door Britse e-stepproducent McLaren

© belga

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof wordt overgenomen door e-scootermerk Lavoie van het Britse McLaren. Dat melden de curatoren van VanMoof woensdag. Lavoie is van plan verder te groeien door de overname en de activiteiten van VanMoof verder te ontwikkelen, meldt het bedrijf in een verklaring.

Wat de overname betekent voor de klanten van VanMoof, is nog niet bekend. De definitieve afronding van de overname staat gepland voor 4 september. Daarna zal meer bekend worden over wat de deal betekent voor de klanten, aldus de curatoren. 

De voorbije maanden was er bezorgdheid over de bijhorende app en de productie van specifieke fietsonderdelen: beide zijn nodig om de reeds verkochte VanMoof-fietsen in de toekomst nog te kunnen gebruiken.

VanMoof werd in juli failliet verklaard. De Nederlandse fietsenfabrikant ging gebukt onder bijna 144 miljoen schulden bij financiers, leveranciers en de fiscus. Er daagden de voorbije maanden verschillende geïnteresseerden op om het bekende merk over te nemen, maar Lavoie had de beste kaarten.

Partner Content