Moody’s knipt mogelijk in rating Eandis

Eandis © Belga

Kredietbeoordelaar Moody’s gaat de rating van Eandis evalueren en mogelijk bijstellen. Dat is een gevolg van de aangekondigde maar uiteindelijk mislukte deal met het Chinese State Grid.

De rating wordt ‘onder herziening voor een verlaging’ geplaatst, luidt het letterlijk in een bericht van de kredietbeoordelaar. Een lagere rating betekent dat lenen duurder wordt voor Eandis.

Dat Moody’s de rating van Eandis onder de loep neemt, is een rechtstreeks gevolg van de aankondiging, afgelopen maandag, dat de geplande fusie van de zeven intercommunales bij Eandis niet doorgaat en hiermee dus ook de voorwaarde voor de intrede van State Grid niet is vervuld.

“Bepaalde maatregelen die geanticipeerd waren door Moody’s en waarvan verwacht werd dat ze de kredietkwaliteit van Eandis zouden verbeteren, zijn nu niet vervuld. Door het uitblijven van de verkoop van een deel van het kapitaal, of andere maatregelen die de balans van het bedrijf moesten versterken, zouden de financiële prestaties van Eandis waarschijnlijk persistent onder de richtlijn voor de huidige rating blijven”, luidt het.

Een beslissing van Moody’s over de rating van Eandis wordt binnen de drie maanden verwacht. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content