Modegroep FNG gaat opnieuw obligaties uitgeven

© belga

Modegroep FNG, bekend van onder meer Brantano en Miss Etam, wil met de uitgifte van obligaties de komende weken “tientallen miljoenen euro’s” ophalen. De multimerkenspeler wil het geld gebruiken om de Brantano-winkels versneld te vernieuwen.

FNG heeft Belfius gemandateerd voor de uitgifte van de obligaties. Afhankelijk van de marktomstandigheden wil de groep zo “enkele tientallen miljoenen” euro’s ophalen via een private plaatsing.

De middelen wil FNG gebruiken om de balans aan te vullen na de recente overnames – baanwinkelketen Concept Fashion en webwinkel Suitcase werden ingelijfd – én om het nieuwe Brantano-concept versneld uit te rollen.

Vernieuwing Brantano-winkels

FNG heeft in een half jaar tijd al een veertigtal van de ruim honderd Brantano-winkels vernieuwd. Het nieuwe concept biedt plaats aan een ruimer schoenenassortiment en ook bijpassende kledij. “Een schot in de roos”, dixit ceo Dieter Penninckx. De heropende winkels waren telkens goed voor een omzetstijging van 20 procent en meer.

FNG wil nu de zestig resterende Brantano-winkels versneld vernieuwen. “We willen dit graag binnen dit en een jaar afgerond hebben”, aldus Penninckx.

Partner Content