Miljoenencontracten voor Keppel Seghers in China

© belga

Keppels Seghers uit Willebroek tekende een serie contracten voor de bouw van afvalenergiecentrales in China. Dat meldt het weekblad Trends.

Veruit het grootste is dat met Shenzhen Energy Environment uit de stad Shenzhen vlakbij Hongkong. Dat contract is goed voor 53 miljoen dollar.

Die centrale moet dagelijks 3000 ton afval verwerken en via verbranding omzetten in energie, goed voor 60 megawatt. Het is volgens het bedrijf een van de grootste centrales ter wereld en drijft de afvalverwerkingscapaciteit van Shenzhen Energy Environment op tot 4200 ton. Daarnaast tekende Keppels Seghers ook een contract in de Chinese havenstad Tianjin voor de verwerking van 1000 ton afval.

In totaal haalde het bedrijf uit Willebroek de laatste 9 maanden voor 75 miljoen dollar contracten binnen in China. Naar eigen zeggen is het daarmee de marktleider voor ingevoerde technologie en machines. “Goed voor 60 procent van de markt”, stelt het bedrijf.

Daarbuiten voert het ook onderhandelingen met Shenzhen Energy Environment voor de bouw van waterzuiveringsinstallaties. “We hebben met hen een overeenkomst gesloten om de samenwerking verder uit te diepen”, oppert Ivan Christiaens, deputy general manager van Keppel Seghers.

Op dit ogenblik wordt volgens studies minder dan 2 procent van het afval verbrand. China wil dat tegen 2030 opdrijven tot 30 procent. Ivan Christiaens: “De Chinezen willen de komende vijf jaar 100 zulke installaties bouwen.” Keppel Seghers heeft in Shanghai en Beijing kantoren en stelt 160 mensen tewerk waarvan 110 in België.

WVD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content