Meer dan 50 vluchten gepland om Thomas Cook-reizigers thuis te brengen

Thomas Cook België

De komende drie dagen zijn meer dan 50 vluchten gepland waarmee Thomas Cook-reizigers naar België kunnen terugkeren, zo staat op de website van het Garantiefonds Reizen.

Het zwaartepunt ligt op zaterdag, met 27 vluchten. Zondag zijn er 18 ingepland en maandag nog eens 7. De overgrote meerderheid van de vluchten wordt uitgevoerd door Brussels Airlines. Het gaat om lijnvluchten die sowieso zouden plaatsvinden (en dus niet om vliegtuigen die speciaal worden ingezet), zegt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. Een deel Thomas Cook-reizigers keert uit Turkije terug met Tailwind, en er is ook één vlucht gepland van Nouvelair.

In totaal moesten 13.400 klanten van Thomas Cook gerepatrieerd worden. Tegen vrijdagavond zouden er al iets meer dan 5.000 teruggekeerd moeten zijn, zo zei minister van Economie Wouter Beke (CD&V) donderdag. De overgrote meerderheid zou tegen zondag 6 oktober thuis moeten zijn.

De tienduizenden reizen die voor de komende maanden geboekt waren bij Thomas Cook België, zijn geannuleerd. De gedupeerden moeten een claim indienen bij het Garantiefonds Reizen, waarna ze hun geld zullen terugkrijgen. Het fonds liet al weten dat dat een tijdje kan duren, omdat de prioriteit momenteel is de mensen die in het buitenland zitten, te repatriëren.

Partner Content