Marc Descheemaecker: ‘Tot 13 miljoen euro schade bij sluiting Brussels Airport door staking’

© belga

Als de luchthaven in Zaventem wordt gesloten tijdens de nationale staking op woensdag 13 februari, dan veroorzaakt dat volgens voorzitter Marc Descheemaecker ettelijke miljoenen euro’s economische schade.

Door de aangekondigde nationale staking schrapte Brussels Airlines alle vluchten op woensdag 13 februari, terwijl luchtvaartmaatschappij TUI fly al aankondigde dat het die dag zal uitwijken naar buitenlandse luchthavens.

Of Brussels Airport volgende week woensdag open zal gaan, hangt af van in welke mate de oproep zal worden gevolgd door de luchtverkeersleiders van skeyes, het vroegere Belgocontrol. De vakbonden verwachten dat de staking vrij algemeen zal zijn. Ook de bagagisten op de luchthavens zullen de stakingsoproep volgen.

Als Brussels Airport zich verplicht ziet te sluiten door de staking bij skeyes, dan zou dat grote financiële gevolgen hebben, aldus voorzitter Descheemaecker in De zevende dag.

‘De Brusselse luchthaven is de tweede grootste economische motor’, luidt het. ‘Als wij gewoon de meerwaarde die de luchthaven creëert, verrekenen met één dag shutdown, dan spreken we toch over een economische schade, enkel door het volledig sluiten van de luchthaven, van ik schat tussen de 10 en de 13 miljoen euro’, zei Descheemaecker.

Partner Content