LRM investeert in Jans Metaalbewerking

© belga

De investeringsmaatschappij LRM investeert 250.000 euro in Jans Metaalbewerking. De extra middelen moeten de verdere uitbouw van de Limburgse kmo ondersteunen.

De kapitaaloperatie gebeurt via een Plus-lening. Deze standaard achtergestelde lening werd door LRM gelanceerd om de instapdrempel naar risicokapitaal voor kmo’s te verlagen. Deze lening is vrij van allerhande waarborgen en wordt verstrekt als aanvulling op bancaire kredieten en de eigen middelen van de ondernemer.

Jans Metaalbewerking produceert attributen voor grondboringen in de mijnbouw, de petroleum- en gasindustrie en de bouwsector. Atlas Copco, Halliburton en Boretech zijn enkele van de namen in het klantenbestand. Voor Atlas Copco verzorgt Jans zelfs de volledige, wereldwijde warehousing en distributie van booronderdelen.

In 2009 had Jans te kampen met een omzetdaling van meer dan 40 procent. Het herstel gaat nu wel gepaard met een zeer sterke stijging van de vraag. Jans – in handen van de broers Johan en Ivo Jans – startte twintig jaar geleden. Vandaag realiseert Jans Metaalbewerking een omzet van meer dan 2,5 miljoen euro en zijn er 30 personeelsleden.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content