Lanxess boekt fors minder winst

© Belga

Het Duitse chemieconcern Lanxess heeft in het derde kwartaal 39 procent minder winst geboekt. Dat heeft te maken met een verminderde vraag naar rubber voor de autosector.

Het Duitse chemieconcern Lanxess heeft in het derde kwartaal 39 procent minder winst geboekt. Dat heeft onder meer te maken met een verminderde vraag naar rubber voor de autosector.
De crisis op de automarkt speelt Lanxess parten. De vraag naar rubber voor bijvoorbeeld autobanden is gedaald. Bovendien levert het bedrijf ook rubber voor andere autotoepassingen zoals ruitenwissers en dichtingen voor deuren.

De winst in het derde kwartaal zakte op jaarbasis met 39 procent tot 94 miljoen euro. De omzet ging 7,6 procent lager tot 2,2 miljard euro. Lanxess houdt wel vast aan de prognoses voor het lopende boekjaar.

De hoge vraag naar chemicaliën voor de landbouwsector kon de zwakke vraag naar producten voor de auto- en bandensector maar deels compenseren.

Het bedrijf is de laatste nieuwkomer in de Dax-index. Lanxess werd in september opgenomen in de sterindex van de beurs van Frankfurt. Het bedrijf heeft drie vestigingen in het Antwerpse havengebied (Zwijndrecht, Lillo, Kallo). Ons land is daarmee de op één na belangrijkste productieplaats van het bedrijf, luidt het op de Belgische website. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content