Kinepolis start met vierdimensionale cinema in Antwerpen en Brussel

Eric Duquenne, CEO Kinepolis © belga

Bioscoopgroep Kinepolis opent nog voor eind dit jaar vier zalen met 4DX, een vierdimensionale bioscoopervaring. Twee in België, een in Frankrijk, en een in Spanje.

“Bezoekers kijken niet alleen naar een film, ze maken zelf deel uit van de actie”, meldt Kinepolis donderdag in een persbericht. De vier 4DX-zalen komen er in de Kinepolis-bioscopen van Antwerpen en Brussel (België), Lomme (Frankrijk) en Madrid (Spanje). De opening van de zalen is gepland voor december.

“Bewegende stoelen en omgevingseffecten zoals wind, water, geur en licht, perfect gesynchroniseerd met de actie op het scherm, zorgen voor een ongekend immersieve 4D-filmervaring”, benadrukt Kinepolis. “In een 4DX-bioscoopzaal racen bezoekers mee in de wagen, drijven ze in de oceaan, voelen ze de wind in hun haar of ruiken ze bloemen.”

In 2016 werden in totaal 105 films uitgebracht in 4DX, waarvan 59 Hollywood-blockbusters. Het is niet bekend welke film Kinepolis voor het eerst in 4DX zal vertonen.

Volgens CEO Eddy Duquenne past 4DX in een verdere diversificatie van het aanbod van Kinepolis, ‘waarbij we optimaal willen inspelen op de wensen van verschillende doelgroepen’.

Partner Content