KBC verkoopt Ierse vermogensbeheerder voor 23,7 miljoen euro

© Belga

De industriële holding RHJ International neemt de in Dublin gevestigde vermogensbeheerder KBC Asset Management Ltd over van bank-verzekeraar KBC voor 23,7 miljoen euro. Dat meldt KBC maandag. KBC zelf kan nog tot 3,5 miljoen euro ontvangen van een eventuele toekomstige kapitaalvermindering bij zijn voormalige onderdeel.

KBC Asset Management Ltd (KBCAM Dublin) is een dochteronderneming van KBC Asset Management NV, de vermogensbeheerdochter van KBC. De Ierse onderneming beheert ongeveer 4 miljard euro aan cliëntenvermogen.

KBCAM Dublin werd niet langer beschouwd als een kernactiviteit binnen de nieuwe strategie van KBC Asset Management NV, zo luidt het in een persbericht. Die strategie is hoofdzakelijk gericht op het bedienen van KBC-cliënten via de bestaande distributiekanalen van KBC, voornamelijk op de kernmarkten van KBC (België en vijf landen in Centraal- en Oost-Europa), en op opkomende markten.

Voor RHJI, gevestigd in Brussel, maakt de overname dan weer deel uit van de strategie om een vermogensbeheer- en adviesactiviteit uit te bouwen onder de naam Kleinwort Benson.

De transactie moet nog de goedkeuring krijgen van de toezichthouder en zou kunnen worden afgerond in het vierde kwartaal. “De invloed van de verkoop op de winst en het kapitaal van KBC is, gezien de omvang en de aard van de activiteiten, verwaarloosbaar”, aldus KBC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content