KBC verkoopt belang in NLB aan Sloveense overheid

© belga

Bank-verzekeraar KBC verkoopt het resterende belang van 22 procent in NLB aan Slovenië voor 2,77 miljoen euro.

Bank-verzekeraar KBC verkoopt het resterende belang van 22 procent in NLB aan Slovenië voor 2,77 miljoen euro.
De Sloveense republiek betaalt exact 2.765.282 euro voor NLB, wat overeenstemt met 1 euro per aandeel. Slovenië besloot de deelnemingen over te nemen van KBC ‘om de zoektocht naar nieuwe langetermijnaandeelhouders voor NLB zelf te kunnen sturen’, luidt het vrijdag in een persbericht.

De verkoop van de participatie kadert in het strategische plan dat in november 2009 overeengekomen werd met de Europese Commissie. De Commissie gaf groen licht voor de overheidssteun voor KBC, op voorwaarde dat KBC een reeks participaties van de hand deed.

Eerder deze week verkocht KBC al de Russische bankdochter Absolut Bank voor 300 miljoen euro aan een groep Russische bedrijven die de pensioenreserves van het Russische private pensioenfonds Blagosostoyanie beheren.

Na de verkoop van NLB blijven nog Antwerpse Diamantbank, KBC Banka (Servië) en KBC Bank Deutschland in de etalage. Voor die dossiers ‘blijft KBC in gesprek met een aantal geïnteresseerde partijen’. De Europese deadline voor afronding was eind 2012. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content