KBC stort twee miljard euro in staatskas

© Image Globe
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Het gaat om een deel van de overheidssteun die de groep kreeg.

KBC Groep wil de komende weken minstens 2,07 miljard euro in de federale staatskas storten om zo een deel van de overheidssteun af te lossen.

Dat heeft De Tijd vernomen. Het KBC-geld is een meevaller voor de staatsschuld.

Overheidssteun

Tijdens de financiële crisis ondersteunden de federale regering en Vlaanderen KBC met een injectie van zeven miljard euro. Elk bestuursniveau nam de helft voor zijn rekening.

KBC heeft de federale regering al 500 miljoen euro teruggegeven. Met Europa is afgesproken dat 4,67 miljard euro moet teruggestort worden tegen eind 2013.

Ook was al eerder duidelijk dat de bank een groot deel voor het jaareinde in orde wou brengen en dat het geld in kwestie naar het federale niveau zou gaan.

Intussen heeft KBC de federale regering laten weten dat het minstens 1,8 miljard euro wil terugstorten. Daarbij komt een boete van 15 procent. Dat maakt minstens 2,07 miljard euro en dat bedrag kan nog verder oplopen, afhankelijk van de kapitaalvereisten waaraan de bank zal moeten voldoen.

Dexia

Als KBC een nog wat grotere inspanning doet, merkt De Tijd nog op, kan de nieuwe injectie voor Dexia relatief neutraal blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content