Kaarten op tafel bij Electrawinds

© belga

Gimv liet in een persbericht weten dat het reddingsvoorstel voor groenestroombedrijf Electrawinds wordt ingetrokken. Daarmee hangt de toekomst van het bedrijf meer dan ooit aan een zijden draadje.

Gimv en Fortino, het investeringsvehikel van ex-Telenet-toplui Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, hadden woensdagavond een ultiem voorstel gedaan. Zij kregen daarbij de steun van DG Infra+, Gimv-XL en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV.

Ook de banken konden zich naar verluidt vinden in het voorstel, dat een beperkte inbreng van vers kapitaal (5 miljoen euro) inhield. Het saldo van de in totaal 47,2 miljoen euro die zou worden geïnvesteerd, bestond uit schuldfinanciering en financiële instrumenten als winstbewijzen.

Hoewel het volgens Gimv “naar onze mening een bestendige oplossing voor de Toekomst” bood, lieten de referentieaandeelhouders de deadline voor het bod aan zich voorbijgaan.

Met het slotzinnetje “Het komt nu aan de raad van bestuur toe om in het belang van de vennootschap een initiatief te nemen” plaatsen de initiatiefnemers de bal in het kamp van de groep rond oprichter Luc Desender.

Die bleven de laatste weken hopen op een alternatief voorstel. De kans is groot dat ze nu vanuit een nog slechtere onderhandelingspositie alsnog bij Gimv/Fortino moeten aankloppen, ofwel over moeten gaan tot een gedwongen verkoop van activa. Dat betekent ook dat er nog verder moet worden gesneden in het vernieuwde businessplan van dit voorjaar, waarbij er gefocused zou worden op wind en geïntegreerde biomassa in België, Frankrijk, Servië, Roemenië en Kenia. (LH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content