Internetstart-ups nemen vliegende start

© Trends

Met de kringloopwebwinkel voor studieboeken en een tandenborstelabonnement is Vlaanderen twee originele internetstart-ups rijker.

De Ieperling Niels Helsen heeft een gratis webplatform bedacht dat studieboeken en -cursussen een tweede leven wil geven. De site www.stubooks.be brengt kopers en verkopers samen.

Steun overheid

“Vooral ouders van studenten zien met lede ogen aan hoe de duurbetaalde cursussen van zoon- of dochterlief na één jaar zogenaamd waardeloos worden, terwijl het ook anders kan”, zegt Helsen. Hij kan met zijn nichebedrijf – zeg maar een soort kringloopwebwinkel – rekenen op de steun van de meerderheid van de Vlaamse hogescholen en universiteiten.

De start-up heeft een vliegende start genomen en de inkomsten komen in de eerste plaats van reclamegeld van niet de minste adverteerders.

Tandenborstels

De tweede start-up is een idee van de jonge ondernemers Koen Claes en Michel Demoor. Zij ontwikkelden een tandenborstelabonnement (www.wittere-tanden.be), een internationaal beproefd concept. Tandverzorging heeft volgens Test-Aankoop ook te maken met keurig materiaal, maar veel Vlamingen verwaarlozen dat aspect.

De klanten krijgen om de drie maanden een nieuwe, ecologische tandenborstel opgestuurd. Het abonnement wordt zowel in België als in Nederland aangeboden. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content