ING wil voor 40 miljoen snoeien in loonkosten

© Belga

ING België maakte vorige maand bekend al zo’n duizend banen te schrappen. Nu raakte bekend dat de bank nog eens zwaar wil gaan bezuinigen op andere loonkosten.

De bank ING wil in ons land niet alleen banen wegsnoeien, maar ook de stijging van lonen en extralegale voordelen deels een halt toeroepen. Dat moet 40 miljoen euro opleveren, meldt De Tijd donderdag.

ING België haalde een maand geleden het nieuws met de aankondiging dat in de periode 2013-2015 duizend banen voor de bijl gaan. Eigenlijk zijn het er zelfs 1.450, maar die worden deels gecompenseerd met de aanwerving van 450 nieuwe krachten.

Directie wil samenzitten met bonden

CEO Ralph Hamers zei toen ook dat hij daarnaast onder meer ook de stijging van de lonen wil inperken. En volgens De Tijd zijn daarover intussen meer details bekend geraakt. ING België verwacht namelijk dat de lonen en extralegale voordelen tot eind 2015 met 100 miljoen euro toenemen. De bank wil de groei echter terugdringen tot 60 miljoen. Hoe dat moet gebeuren is nog niet uitgemaakt, de directie zou openstaan voor voorstellen van de vakbonden.

Woordvoerster Vanessa Zwaelens bevestigt de grootteorde van de beoogde inspanningen, maar wil geen details kwijt, om het sociaal overleg niet te bemoeilijken. (Belga/EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content