ING wil 40 kantoren in België sluiten

© belga

De Nederlandse bank ING is van plan 40 van de 773 kantoren in ons land te sluiten. Het gaat om kantoren in Brussel en Wallonië.

De Nederlandse bank-verzekeraar ING is van plan 40 van de 773 kantoren te sluiten. Het gaat om kantoren in Brussel en Wallonië. De plannen tot sluiting werden donderdag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad.

Het gaat volgens de bank om kantoren die dicht bij een ander kantoor liggen, maar ook het toenemend succes van internetbankieren zou een rol hebben gespeeld bij de beslissing van de directie. Een woordvoerster van ING benadrukt evenwel dat het om een project gaat dat nog niet helemaal definitief is. Er zal nog met de vakbonden onderhandeld worden over de concrete uitvoering ervan.

Over de gevolgen van de ingreep op sociaal vlak kregen de vakbonden nog geen informatie. Meer informatie kan pas in maart of april 2013 verwacht worden, zegt Erwin Veestraete van de christelijke vakbond LBC. De woordvoerster van de bank meldt donderdag dat er een impact kan zijn op de werkgelegenheid, maar dat daarover nog geen zekerheid bestaat. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content