InBev-families pompen 100 miljoen euro in Verlinvest

© belga

De Belgische aandeelhouders achter bierbrouwer AB InBev investeren 100 miljoen euro in de investeringsmaatschappij Verlinvest. Dat blijkt uit de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Verlinvest is een in­ves­te­rings­ve­hi­kel van de AB In­Bev-fa­mi­lies de Spoel­berch en de Mévi­us. Uit het Staatsblad blijkt dat het kapitaal van de vennootschap onlangs werd verhoogd met 100 miljoen euro. Daarvan werd al 25 miljoen op de bankrekening van Verlinvest gestort. Voor elk nieuw aandeel werd 592,9 euro betaald.

De verse middelen moeten dienen ‘om in te spelen op nieuwe investeringsopportuniteiten’, luidt het bij Verlinvest. Er worden geen verdere details gegeven. Verlinvest is actief in verschillende sectoren, voornamelijk in de drankensector.

Samen met Co­be­pa con­tro­leert Verlinvest ook de steen­groe­ves Carrières du Hainaut. De familie de Spoelberch is de hoofdaandeelhouder van Cobepa met een belang van iets meer dan 50 procent. De twee investeringsmaatschappijen tellen zes gemeenschappelijke bestuurders: Grégoire de Spoelberch, Philippe de Spoelberch, Olivier de Spoelberch, Olivier Davignon, Jean-Marie Laurent Josi en Christophe de Marchant. Michel Tilmant, de voormalige directievoorzitter van de financiëledienstengroep ING, is sinds enkele maanden ad­vi­seur van Ver­l­in­vest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content