Hier en daar gaten in assortiment volgens Carrefour door staking Logistics Ternat

© Belga

“Ik heb geen details per Carrefour-hypermarkt, maar het is ongetwijfeld zo dat door de acties in het distributiecentrum van Logistics Ternat er stilaan links en rechts gaten vallen in het productenaanbod”, zegt Carrefour-woordvoerder Lars Vervoort.

“De staking van de chauffeurs van Supertransport in Ternat maakt het probleem nog erger.” Vanuit Ternat worden drogevoedingsproducten aan de hypermarkten geleverd.

Carrefour besteedde enkele jaren terug het beheer van haar distributiecentra van Nijvel, Kontich en Ternat uit aan Kuehne + Nagel en het transport aan Supertransport. In juni loopt het contract voor Ternat af en de vakbonden van Logistics Ternat, waar 270 mensen werken, vrezen dat het niet verlengd zal worden. Daarom blokkeren de werknemers sinds vorige week leveringen aan sommige hypermarkten.

De onrust over hun toekomst is ook een van de redenen waarom de 42 chauffeurs van Supertransport die voor Logistics Ternat werken, dinsdag in staking gingen.

“Wij zijn in constante dialoog met Kuehne + Nagel en Supertransport over wat onze noden zijn op het vlak van logistiek. De praktische organisatie daarvan, bijvoorbeeld het aantal depots en het aantal mensen, is hun zaak. Wij hebben inderdaad vernomen dat Kuehne+Nagel op 24 februari tijdens ondernemingsraden hierover een communicatie zal doen naar de werknemers. Ook dat is vanzelfsprekend een zaak van hen en niet van ons”, aldus Vervoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content