Het juiste antwoord op typische vragen van rekruteerders

Een rekruteerder zal niet snel naar uw personalia vragen, want als het goed is staat dat allemaal al in uw cv. Wel kunt u aantal klassieke vragen verwachten over uw ambitie, uw werkhouding en uw visie op werk. Hier vindt u de antwoorden.

“Hoe werkt u onder druk?”
Leg uit dat stress geen probleem is en dat het deel uitmaakt van het werk. Illustreer dit met enkele voorbeelden uit uw ervaring. Vertel ook hoe u weer tot rust komt en herbront. Vergeet niet te vermelden dat stress een krachtig middel is om efficiënter te werken.

“Waar ziet u zichzelf over vijf jaar?” Toon aan dat u een professioneel project hebt, dat u vooruit wilt komen en dat u zich een plaats op middellange termijn kunt voorstellen. Ambitie, binnen redelijke grenzen, wordt altijd op prijs gesteld. Laat ook zien dat u de bedrijfsrealiteit kent (personeelsverloop, opleiding…) en dat u zich kunt aanpassen aan een veranderende omgeving.

“Werkt u liever alleen of in team?” Dat hangt natuurlijk af van de beoogde functie, maar over het algemeen is samenwerking de norm. De rekruteerder wil weten of u zich kunt aanpassen als teamleider of -lid. Geef voorbeelden van een geslaagde samenwerking, zelfs buiten uw beroepsleven (bv. sportvereniging).

“Hoe organiseert u uw tijd?” Geef concrete voorbeelden, toon hoe u zich organiseert en hoe u al uw taken volbrengt binnen de deadlines. U kunt ook een doorsneedag beschrijven.

“Wat vond u van dit gesprek?”
Wees niet te flatteus. Antwoord gewoon dat u het interessant vond, en waarom. Benadruk dat u professionele en kwaliteitsvolle gesprekken op prijs stelt en maak duidelijk dat dit gesprek u nog meer heeft gemotiveerd om u bij de onderneming te voegen.

Bron: Monster.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content