Heineken verkoopt meer bier in België

Heineken © Belga

De verkoop van het Nederlandse bier steeg niet alleen in opkomende markten, maar ook in West-Europese landen.

Heineken heeft in het eerste kwartaal iets meer bier verkocht dan een jaar eerder. De verkoop van het Nederlandse bier steeg niet alleen in opkomende markten, maar ook in West-Europese landen zoals België.

Heineken verkocht vorig kwartaal ruim 1 procent meer bier dan in de eerste 3 maanden van 2013, zo meldt de bierbrouwer. Die groei kon niet voorkomen dat de totale omzet door negatieve wisselkoerseffecten met bijna 3 procent zakte tot 4 miljard euro. De nettowinst van Heineken zakte door eenmalige kosten met 84 miljoen euro tot 143 miljoen euro.

West-Europa

De verkoop van Heineken in West-Europa groeide vorig kwartaal met 2,1 procent. In Nederland, Frankrijk, Spanje, Ierland en België steeg het volume, luidt het. In Noord- en Zuid-Amerika werd samen 2,6 procent meer Heineken-bier verkocht.

Door de slechte marktomstandigheden in Rusland kromp de markt in Midden- en Oost-Europa met 5,1 procent. In Afrika en het Midden-Oosten verkocht Heineken 8,7 procent meer bier.

De topman van Heineken, de Belg Jean-François van Boxmeer, sprak van een bemoedigende start van het jaar. Hij hield daarbij vast aan de voorspellingen die Heineken in februari deed voor 2014. Daarbij rekent de brouwer op groei in Afrika en het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Latijns-Amerika en een lagere consumptie in Europa.

Daardoor zal de vergelijkbare omzet dit jaar waarschijnlijk groeien, terwijl wisselkoersen de totale omzet negatief blijven beïnvloeden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content