Health Matters Shop wil al in 2021 volledig CO2-neutraal zijn

HEALTH MATTERS SHOP "We willen de levenskwaliteit tijdens en na de quarantaine bevorderen." © Getty Images/iStockphoto

Health Matters Shop selecteert en verkoopt duurzame producten voor mensen met een sportieve en bewuste levensstijl. De start-up wil al dit jaar CO2-neutraal zijn.

Wat is Health Matters Shop?

“We helpen mensen hun gezondheid in eigen handen te nemen via meditatie, yoga en spiritualiteit”, zegt medeoprichter Nelson Vandecapelle. “In onze webshop vinden zij allerlei duurzame artikelen die goed zijn voor de geest, het lichaam en de ziel. Onder meer yogaproducten, kledij en andere producten voor een bewuster leven. Vandaag zijn we een doorverkoper, maar in de toekomst willen we ook eigen artikelen verkopen.”

Hoe is het idee ontstaan?

“Mélanie De Cock (de andere oprichter van Health Matters Shop, nvdr) en ik hebben een recruitmentbureau voor studenten en flexi-jobbers. Door de coronamaatregelen ligt dat volledig stil. We gingen op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging. Zo kwamen we op het idee een webwinkel te starten die de levenskwaliteit tijdens en na de quarantaine helpt te bevorderen. We laten ons daarbij begeleiden door een externe adviesraad.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor het bedrijf?

“Health Matters Shop werkt louter samen met duurzame merken. Een voorbeeld is Girlfriend Collective, dat kledij maakt van visnetten en ander plastic die uit de oceaan worden opgevist. We gebruiken ook enkel verpakkingen die uit gerecycleerde materialen vervaardigd zijn, en werken samen met duurzame logistieke partners. Ons doel is al in 2021 volledig CO2-neutraal te zijn.”

Waar is Health Matters Shop actief?

“Onze focus voor 2021 ligt op België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland”, zegt Mélanie De Cock. “Na een intensief marktonderzoek en verschillende testfases vorig jaar zijn we tot de conclusie gekomen dat de vraag naar onze producten in die vijf landen het grootst is. Tegen eind 2021 streven we naar 10.000 tevreden klanten.”

Waar komt de financiering vandaan?

“Tot nu gebeurde alle financiering met eigen kapitaal, maar in december zijn we gestart met een eerste externe financieringsronde. Met de extra middelen willen we de focus van onze website uitbreiden naar alle aspecten van de persoonlijke groei. Dat gaat gepaard met het opzetten van een community waar mensen workshops kunnen volgen, uitdagingen kunnen aangaan, en ochtend- en avondroutines kunnen ontwikkelen.”

Partner Content