Guillaume Boutin wordt CEO Proximus

Guillaume Boutin, de nieuwe CEO van Proximus © belga

De Fransman Guillaume Boutin volgt Dominique Leroy op als CEO van Proximus. Dat meldt het telecombedrijf in een persbericht.

De 45-jarige Fransman Guillaume Boutin is door de raad van bestuur van Proximus aangeduid als nieuwe CEO van het telecombedrijf. Dat meldt Proximus woensdagavond in een persbericht. Hij is benoemd voor een periode van zes jaar, die start op 1 december 2019.

Guillaume Boutin werkt al twee jaar bij Proximus en was verantwoordelijke voor de consumentenmarkt. Hij kwam in augustus 2017 over van de Franse groep Canal+. Voor hij daar in 2015 ging werken, was Boutin jarenlang aan de slag bij de Franse telecomoperator SFR, waar hij onder meer de functie van financieel directeur bekleedde en de marketingafdeling leidde.

Boutin neemt bij Proximus het roer over van de eveneens Franse Sandrine Dufour, de financieel directrice die na het tumultueuze vertrek van Dominique Leroy in september CEO ad interim werd. Dufour werd overigens ook genoemd als mogelijke definitieve opvolgster van Leroy.

De nieuwe CEO krijgt de opdracht om ‘de digitalisering van de groep voort te zetten, het transformatieplan uit te voeren en Proximus voor te bereiden op de grote uitdagingen waar het bedrijf en de hele telecommunicatiesector in de komende jaren voor staan’, luidt het in een persbericht.

Partner Content