Grootschalige fusie onder merknaam Janssen

© belga

Johnson & Johnson brengt al zijn farmaceutische bedrijven samen onder de naam Janssen. Dat past binnen de geplande wereldwijde herstructurering van de groep.

Bij het personeel van Janssen Pharmaceutica circuleert het gerucht al langer, en vorige vrijdag werd het bevestigd in een interne videoconferentie, enkel zichtbaar voor werknemers van de dienst patenten: alle farmaceutische bedrijven van de groep Johnson & Johnson worden binnenkort samengebracht onder de naam Janssen.

Dat geldt dus onder meer voor de firma’s Janssen Pharmaceutica, Janssen-Cilag, Centocor, Tibotec en Ortho Biotech. Johnson & Johnson wil het nieuws voorlopig nog niet bevestigen, maar doet dat mogelijk vandaag (maandag) op de algemene ondernemingsraad, waar de vakbonden van Janssen het als variapunt op de agenda hebben laten plaatsen.

Er is uiteraard een verband met de herstructurering die de groep wereldwijd in haar farmatak wil houden. In België staan daarbij 492 banen op de tocht. Johnson & Johnson wil binnen zijn hele werking 10 procent besparen op de personeelskosten. De ontslagprocedure dreigt een werk van lange adem te worden. Een voorbeeld is de afdeling steriele productie op de plant in Beerse, die Johnson & Johnson op termijn wil overhevelen naar Zwitserland.

Om dat wettelijk rond te krijgen – steriele productie is een administratief titanenwerk, de overheid moet over het hele productieproces gedetailleerd gebrieft worden – rekent men op een termijn van minstens drie jaar.

Jef Van Baelen

Hieronder het nieuwe logo



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content