Graphius Group neemt Stevens Print en drukkerij GuidoMaes over

Denis Geers © Wouter Rawoens

De consolidatiekoningen van de grafische sector slaan weer toe. De broers Denis en Philippe Geers van de Gentse grafische groep Graphius nemen Stevens Print en drukkerij GuidoMaes uit Merelbeke over.

De consolidatiebeweging in de grafische sector draait op volle toeren. Drukkerijen die eerder fuseerden, worden nu op hun beurt overgenomen door grotere groepen. In januari 2015 kondigen de zaakvoerders van Stevens Print in Merelbeke de overname aan van hun sectorgenoot GuidoMaes. De twee gefuseerde offsetdrukkerijen, gespecialiseerd in kwaliteitsdrukwerk in kleine volumes, opereren vanuit de gebouwen van Stevens Print in Merelbeke. Samen boeken ze met 21 medewerkers een omzet van ongeveer 4,5 miljoen euro.

Tien drukkerijen op vier locaties

Vandaag neemt de Gentse grafische groep Graphius, die geleid wordt door de broers Denis en Philippe Geers, Stevens Print en drukkerij GuidoMaes over. Daarmee ronden de gebroeders Geers hun tweede overname van het jaar af. Eerder namen ze Dereume Printing uit Drogenbos over.

Met de overname van Stevens Print en GuidoMaes maken tien drukkerijen deel uit van Graphius Group. De grafische groep is actief op vier productiesites (Gent, Merelbeke, Lot en Drogenbos). Geconsolideerd wordt Graphius Group goed voor een omzet van 61 miljoen euro met 290 werknemers. Tegen 2018 wil de familiale groep doorgroeien naar een omzet van 75 miljoen euro met 300 medewerkers.

Overname zonder jobverlies

Volgens CEO Denis Geers (39) zal Stevens-Maes als afzonderlijke entiteit blijven fungeren vanuit Merelbeke. Stevens-Maes zal geleid worden door Jan Stevens. Ook de voormalige zaakvoerders van drukkerij GuidoMaes blijven actief.

“De drukkerij zal zich toeleggen op luxedrukwerk in beperkte oplagen met een grote toegevoegde waarde”, zegt Denis Geers. De CEO benadrukt dat er met de overname geen banen verloren gaan. “Integendeel, voor onze productiesite in Gent hebben we vijftien nieuwe en zeer uiteenlopende vacatures.”

Overnameparcours Graphius Group

– 2009: Drukkerij Sintjoris (Merendree)

– 2010: New Goff (Gent)

– 2011: Druk In De Weer (Gent)

– 2012: De Duurzame Drukker (Sint-Amands)

– 2013: Deckers Snoeck (Zwijndrecht)

– 2015: Boone-Roosens (Lot)

– 2016: Dereume Printing (Drogenbos)

– 2016: Stevens Print en GuidoMaes (Merelbeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content