‘Gegevens van 160.000 Belgische Allianz-klanten gestolen’

. © reuters

Op een in augustus in Nederland gestolen back-up stonden ook gegevens van 160.000 Belgische klanten van reisverzekeraar Allianz Partners die een schadegeval of panne hadden doorgegeven. Dat blijkt na een doorgedreven analyse die enkele maanden heeft geduurd, meldt het bedrijf.

In september raakte al bekend dat de gegevens van minstens 260.000 Nederlandse klanten waren gestolen. De gegevens stonden op een fysieke back-up in een kluis op een beveiligde locatie.

Nu blijkt dus dat er ook gegevens van Belgische klanten gestolen zijn. Het gaat voornamelijk om mensen die een verzekering hadden onder de naam Allianz Assistance voor reisbijstand of pechverhelping. Het gaat soms om gevoelige medische informatie, maar ook om adressen en bankgegevens. De verzekeraar heeft het incident gemeld bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

De maatschappij zegt alle betrokken klanten individueel op de hoogte te zullen brengen. Allianz Partners raadt klanten aan om waakzaam te zijn voor verdachte berichten of vreemde boodschappen in naam van de firma. Klanten kunnen voor meer informatie op de website van het bedrijf terecht, of via het gratis telefoonnummer 0800/29775, of via het e-mailadres contact.be@allianz.be.

Partner Content