Geeft u stimulerend werk aan jong én oud?

Leeftijdsbewust personeelsbeleid is geen ouderenbeleid. Het is een beleid waarmee alle werknemers met plezier aan de slag blijven. Schenk voldoende aandacht aan elke leeftijd, zonder de ene groep te bevoordelen tegenover de andere.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid is een onderdeel van de bedrijfsstrategie. Medewerkers verwachten dat management en hr hier stelling nemen en expliciet de boodschap brengen.
Stimuleer ieders verantwoordelijkheidsgevoel. Elke medewerker zou zich regelmatig moeten afvragen: wat zou er gebeuren als mijn baan verdwijnt? Wat is mijn toegevoegde waarde in deze functie? Wat is mijn marktwaarde? Wat kan ik er nog bij doen? Welke andere functiemogelijkheden heb ik nog?
Beloon de leergierige medewerkers. Zorg ervoor dat er hr-tools en -structuren aanwezig zijn waarmee de medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Beloon de werknemers die willen bijleren en beloon managers die hun personeel hiertoe aanzetten.
Stimuleer verandering. Medewerkers moeten makkelijk van functie of afdeling kunnen veranderen. In werkoverleg, via de website en bedrijfspublicaties moeten voorbeelden van interne mobiliteit in de kijker gezet worden.

Bron: Kluwer Opleidingen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content