Frans investeringsfonds verhoogt bod op Ontex tot 27,5 euro per aandeel

© belga

Het Frans investeringsfonds PAI Partners heeft zijn overnamebod op luierproducent Ontex verhoogd, nadat een eerste bod afgelopen vrijdag werd verworpen. Het aandeel stijgt fors na de bekendmaking.

Het investeringsfonds verhoogt de prijs van het niet-bindende bod in contanten naar 27,5 euro per aandeel, meldt PAI maandag in een persbericht.

Vrijdag 6 juli raakte bekend dat PAI Partners een overnamebod had gedaan op Ontex. De luierproducent bevestigde dat het een bod had ontvangen, maar dat werd verworpen. Het bod onderwaardeerde ‘significant’ de luierproducent, luidde het.

Daarop verhoogde PAI zijn bod. Het nieuwe bod is enkel gebaseerd op publiek beschikbare informatie over Ontex, meldt het investeringsfonds maandag. Er zijn verschillende voorwaarden aan verbonden. Zo wil PAI dat de raad van bestuur van Ontex het investeringsfonds toegang biedt tot een ‘data room’ en het fonds een financieel-economisch onderzoek kan voeren. De raad van bestuur van de luierproducent stemde daar intussen mee in, aldus PAI in het persbericht.

Het persagentschap Bloomberg schreef afgelopen vrijdag ook dat de grootste aandeelhouder, de beursgenoteerde holding GBL van Albert Frère, voorstander zou zijn van zo’n deal. De handel in de aandelen van Ontex werd vrijdag opgeschort. Volgens het financieel nieuwsagentschap Bloomberg stond de koers op 19,41 euro per aandeel, wat Ontex een marktwaarde van ongeveer 1,6 miljard euro gaf.

Bij de bespreking van het bod was CEO Charles Bouaziz overigens niet aanwezig, omdat hij ook zetelt in de raad van toezicht van PAI Partners. Bouaziz startte in 2010 bij het investeringsfonds, waar hij later verantwoordelijk werd voor de portefeuille van bedrijven in de voedings- en consumentengoederensector. In 2013 ging hij als CEO aan de slag bij Ontex. Bouaziz heeft zich teruggetrokken uit zijn positie bij PAI zolang dat nodig is.

De handel in het Ontex-aandeel werd maandagmiddag om 13 uur hervat op de Brusselse beurs. Bij de hervatting klom het aandeel 40 procent hoger tot 27,14 euro, het hoogste peil sinds 23 januari, aldus het financieel agentschap Bloomberg. Voor de handel in het aandeel afgelopen vrijdag was opgeschort, noteerde de koers nog op 19,41 euro per aandeel. Tegen het eind van de eerste handelsdag van de week noteert het Ontex-aandeel op de Bel20 ruim 35 procent hoger tot 26,36 euro.

Partner Content