Fortis holding boekt 1,2 miljard euro nettowinst in 2009 en keert dividend uit

© Belga

De Fortis holding heeft afgelopen jaar een nettowinst geboekt van 1,192 miljard euro en gaat opnieuw een dividend uitkeren. Per aandeel wordt voor 2009 8 eurocent in contanten betaald, zo heeft de verzekeraar woensdagochtend bekendgemaakt. De Fortis holding bevestigde ook de naamswijziging tot “ageas”.

Het totaal bruto premie-inkomen in 2009 overtrof met 15,8 miljard euro het niveau van 2008.

“Het afgelopen jaar is een tijd geweest van ingrijpende veranderingen voor Fortis. We hebben een aantal belangrijke beslissingen genomen over de toekomstige ontwikkeling van ons bedrijf en hebben het jaar veel stabieler en sterker afgesloten. Ondanks de nog altijd moeilijke omstandigheden hebben we de waarde van onze commerciële positie weten te handhaven”, zegt CEO Bart De Smet.

In de voor ons belangrijkste markten in Europa en Azië wist de Fortis holding zijn positie zelfs te versterken. “In 2009 en tot op de dag van vandaag was en blijft de marktomgeving onvoorspelbaar en uitdagend”, klinkt het. Dit jaar wil de verzekeraar zich richten op de “ontwikkeling van de verzekeringsactiviteiten in het belang van de langetermijntoekomst van ons bedrijf”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content