FIT erkent Plug and Play Tech Center in Silicon Valley

Flanders Investment and Trade (FIT), het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen, heeft het Plug and Play Tech Center in Sunnyvale, in de Amerikaanse staat Californië, erkend als dienstencentrum. Plug and Play is een internationaal gerenommeerd bedrijvencentrum dat faciliteiten en ondersteuning biedt aan startende high tech ondernemingen.

“Vlaamse bedrijven die gebruik willen maken van een door FIT erkend dienstencentrum in het buitenland, komen in aanmerking voor een subsidie tot 50 procent, ” licht Koen Allaert, gedelegeerd bestuurder van FIT, toe.

Tiental centra erkend

Door Plug and Play te erkennen wil FIT de weg vrijmaken voor Vlaamse kmo’s die voet aan de grond willen krijgen aan de Westkust van de VS. Er was al een FIT-dienstencentrum in New York. Wereldwijd heeft FIT een tiental erkende centra, onder meer in China, India en Brazilië.

De ondertekening van de erkenning werd bijgewoond door Vlaams minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten, die op economische missie zijn in Californië.

“Internationalisering is erg belangrijk voor Vlaanderen en voor Vlaamse KMO’s”, reageerde Peeters. “Ik hoop dat heel wat Vlaamse bedrijven nu gebruik zullen maken van deze brug naar Silicon Valley.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content