Fiscus wint slag tegen Beaulieu

© Belga

De fiscus heeft een grote slag thuisgehaald in een van de vele zaken die hij heeft lopen tegen het oorspronkelijke Beaulieu-imperium

De fiscus heeft een grote slag thuisgehaald in een van de vele zaken die hij heeft lopen tegen het oorspronkelijke Beaulieu-imperium. Beaulieu Nylon moet de fiscus ongeveer 40 miljoen euro aan ontdoken belastingen en boetes, plus intresten. Dat heeft de fiscale rechtbank in Gent geoordeeld op 5 oktober en is bekendgemaakt door De Standaard en Het Nieuwsblad.

Beaulieu Nylon heeft jarenlang gebruik gemaakt van een Zwitserse dochtermaatschappij, Caprofyl, om een belangrijk deel van de winst die het maakte bij de productie van garens te laten belasten in het Zwitserse belastingparadijs Zug en niet in België.

Caprofyl verstuurde de facturen voor de garens naar de klanten en boekte daarop een flinke winst, terwijl de garens wel degelijk in het Oost-Vlaamse Kruishoutem werden geproduceerd. De eigenlijke activiteit vond in ons land plaats en moest dan ook hier belast worden, heeft de fiscus altijd gevonden. De rechter in Gent heeft de fiscus nu gelijk gegeven.

Beaulieu Nylon is het bedrijf van Ann De Clerck en haar echtgenoot Stephan Colle. De onderneming bleef buiten de fusie van verschillende Beaulieu-onderdelen in 2005 tot Beaulieu International Group (BIG).

Colle noch zijn advocaat Reinhold Tournicourt wilden enig commentaar kwijt. Ze gaan wel in beroep tegen het Gentse vonnis. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content