Fiscus onderzoekt fraude bij AD Delhaize

© Belga

De Bijzondere Belastinginspectie (BIL) voert een grootscheeps onderzoek naar belastingfraude bij AD Delhaize. Vermoed wordt dat uitbaters een deel van hun omzet verborgen houden.

Volgens de krant De TIjd hebben belastinginspecteurs in Vlaanderen en in Brussel vorige week verscheidene AD Delhaizes uitgekamd. Zo’n twintig winkels werden grondig onderzocht. Ook privéwoningen van winkeluitbaters zijn doorzocht.

Zwart geld

De fiscus is op zoek naar een fraudesysteem waarmee de uitbaters een deel van de omzet verborgen houden. Vermoed wordt dat de omzetgegevens niet correct in de boekhouding worden weergegeven. Zo zou een deel van de omzet in het zwart gedraaid worden

Delhaize België bevestigt dat er een onderzoek loopt. Volgens woordvoerder Roel Dekelver zijn er vragen gesteld aan een aantal uitbaters van zelfstandige winkels. Ook de hoofdzetel van Delhaize België heeft vragen gekregen over het systeem van zelfstandige uitbaters.

Zelfstandige winkels

AD Delhaize is een netwerk van meer dan 200 zelfstandige winkels die de belangrijkste producten van het assortiment van Delhaize verkopen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content