Familie Vande Vyvere in RealDolmen

© Belga

Gores Group, dat 28 procent had in RealDolmen, heeft een pakket aandelen verkocht aan QuaeroQ en twee privé-investeerders.

QuaeroQ is een familiale holding van de familie Vande Vyvere (Matexi Group). Hij is 7 jaar geleden is opgericht door Ad Infinitum (Dimitri Duffeleer), Nimmobo (Gaetan Hannecart) en Brufin (familie Vande Vyvere).

QuaeroQ neemt 9,34 procent van RealDolmen over van Gores. De twee niet nader genoemde privé-investeerders – één Franstalig, één Nederlandstalig – kopen elk 1,87 procent.

Gores houdt nog 14,92 procent over

In totaal verkoopt Gores dus 13,08 procent aan een prijs die niet is bekendgemaakt. Aan de beurskoers van vanmorgen zou het pakket 11,1 miljoen euro waard zijn.

De Amerikaanse investeringsgroep houdt nog 14,92 procent over. Gores wil al een tijdje van zijn participatie in RealDolmen af.

Volgens gedelegeerd bestuurder Bruno Segers van RealDolmen is de informaticagroep de laatste participatie in het eerste investeringsfonds van Gores, dat Gores graag zou liquideren.

Bovendien is het een participatie in euro, wat een wisselkoersrisico inhoudt voor Gores.

Op zoek naar onafhankelijke voorzitter

De familie Colruyt is nu de grootste aandeelhouder van RealDolmen met ongeveer 16 procent. De rest van de aandelen (47 procent) is free float.

De familie Vande Vyvere was tot ruwweg 3 jaar geleden al eens een kleine aandeelhouder van Dolmen. RealDolmen gaat nu op zoek naar een onafhankelijk voorzitter.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content