Evergrande voert weer rentebetaling uit vlak voor deadline

Evergrande © belga

De Chinese bouwpromotor Evergrande, die een kolossale schuld van 260 miljard euro torst, heeft vrijdag een noodzakelijke rentebetaling uitgevoerd, vlak voor de deadline. Dat meldt het financiële nieuwsagentschap Bloomberg.

De financiële toestand van de vastgoedgroep leidt ook buiten China tot ongerustheid. Een faillissement kan wegen op de groei van de economische grootmacht China.

Evergrande moest op 29 september een rentebetaling uitvoeren op een obligatie in dollars. Evergrande haalde die datum niet, maar het bedrijf had een termijn van een maand, tot vrijdag dus.

De groep betaalde nu dus wel degelijk de verschuldigde 47,5 miljoen dollar, meldt Bloomberg, zonder bronvermelding. Toch verloor Evergrande vrijdagvoormiddag -0,83 procent op de beurs van Hongkong. Evergrande voert zo voor de tweede keer in een week een betaling voor de vervaldag uit.

Vorige maand miste het bedrijf nog een rentebetaling van 83,5 miljoen dollar. De internationale markten reageerden nerveus op een mogelijk faillissement van Evergrande. Later werd het bedrag dus wel betaald, tot verrassing van analisten.

Partner Content