Eddy Merckx nu volledig uitgekocht uit eigen fietsenmerk

© Belga

Wielerlegende Eddy Merckx is volledig uit het kapitaal gestapt van het fietsenbedrijf dat zijn naam draagt. Hij blijft nog wel ambasadeur en raadgever bij Merckx Cycles.

Het berdijf is nu volledig in handen van Jan Toye, de eigenaar van brouwer Palm die vorig jaar al meerderheidsaandeelhouder was geworden. Dat bericht De Tijd.

Toye verwierf vorig jaar 85 procent van de aandelen, maar heeft nu ook Eddy Merckx (die nog 6 procent van de aandelen had) en ex-CEO Kurt Moons (9 procent) uitgekocht.

Ambassadeur

Merckx, die Eddy Merckx Cycles in 1980 opstartte,verdwijnt niet volledig uit beeld. “Hij blijft als ambassadeur van zijn eigen merk en op het vlak van fietsontwikkeling – onderzoek en ontwikkeling, en het testen van fietsen – zeer nauw betrokken”, zegt Bart Van Muylder, de CEO van Diepensteyn, de familiale holding van Toye.

Moons is aan het hoofd van het fietsenbedrijf opgevolgd door de Nederlander Rob Beset, die de overstap maakte van bij sectorgenoot Batavus.

Verlies

Eddy Merckx Cycles boekte in het boekjaar 2012-2013 (tot eind juni) een omzet van 6,2 miljoen euro, maar leed 2,4 miljoen euro verlies. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content