DS Advocaten versterkt Brusselse kantoor

Het van oorsprong Franse advocatenkantoor DS Avocats versterkt zijn aanwezigheid in Brussel met drie nieuwe vennoten. Tot voor kort was de Belgische poot enkel actief in Europees recht.

Nadat Rocco Spagnuolo en Dimitri De Sart verleden maand zijn overgekomen van het kantoor Struyven, wil DS Avocats nu ook actief zijn in bedrijfsrecht voor ondernemingen.

DS Avocats werd in 1972 opgericht als een los netwerk van bevriende advocatenkantoren, die dossiers naar elkaar doorverwezen zonder dat ze werkten als een echte organisatie. Het telt wereldwijd bijna tweehonderd advocaten, verdeeld over de zeventien kantoren. Het secretariaat-generaal is gevestigd in Brussel.

Verleden maand werd ook de stap gezet naar de integratie van de kantoren. DS Avocats telt nu veertig vennoten, van wie dertig in Frankrijk, vijf in Azië en vijf in Brussel. DS Avocats is met tien medewerkers een relatief klein kantoor, maar het wil zijn draagvlak verbreden. Momenteel bedient het vooral een Franstalig cliënteel. Ook de website is enkel in het Frans en het Engels, en alleen Rocco Spagnuolo spreekt een mondje Nederlands. Maar het is de bedoeling het kantoor als DS Advocaten in de Vlaamse markt te zetten.

“Uiteraard mikken we op Vlaamse ondernemingen”, zegt Spagnuolo, die tien jaar actief was in het restaurant van zijn vader en als vastgoedontwikkelaar, voordat hij in 2006 advocaat werd. “Daarom zijn we dringend op zoek naar minstens een Vlaamse vennoot. We praten momenteel met een zwaargewicht. Het kan dus snel gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content