Delta Light neemt Wallecan over

Het West-Vlaamse Delta Light, specialist in architecturale verlichting, neemt de NV Wallecan over, een toeleverancier aan de metaalverwerkende nijverheid.

De overname houdt eigenlijk een vorm van verticale integratie in . Het bijzondere aan de deal is wel dat Delta Light en Wallecan op de industriezone van Moorsele buren van elkaar zijn. Er werd geen overnamebedrag bekendgemaakt.

Volgens Jan Ameloot (Delta Light) zal Wallecan hierdoor in de toekomst nieuwe kansen en commerciële mogelijkheden krijgen en zich ook grondig kunnen moderniseren. Delta Light ziet in de overname ook een uitbreidingsoperatie want er komt in één klap 9.000 vierkante meter bovenop de al bestaande 36.000 vierkante meter bezette grond. Voor een groeibedrijf als Delta Light een meevaller én een must.

Delta Light, precies een kwarteeuw geleden opgericht door selfmade ondernemer Paul Ameloot, is vandaag goed voor een omzet van net geen 60 miljoen euro en een verkoop in liefst 110 landen wereldwijd. Het bedrijf staat in de sector bekend voor zijn designproducten, zijn innovatie, zijn geavanceerde totaalconcepten en zijn eigen opleidingscentrum (bekend als The House of Light).

Wallecan wordt helemaal geïntegreerd binnen Delta Light, maar het huidige familiale management wordt gevraagd actief te blijven. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content